19 Nisan 2012 Perşembe

Duvarda Kafasını Kıracak Bir Dergi -

Duvarda Kafasını Kıracak Bir Dergi - Bianet



DUVARA ÇARPALIM...

İki aylık periyotlarla yayınlanacak Duvar edebiyat dergisinin Mart-Nisan 2012 tarihli ilk sayısı çıktı. Yayın kurulunda Akif Kurtuluş, Ali Çakmak, Ali Ülken, Enis Akın, Enis Rıza, Süreyyya Evren ve Yılmaz Varol’un yer aldığı derginin çıkış yazısında çıkış gerekçeleri şöyle sıralanıyor: “Duvar, edebiyatı, sanat ve politikayı ciddiye almak isteyen neşeli iradeleri birleştiriyor. Bu iradeler mevcut durumda değerlerini kuşatma altında hissediyorlar. Keşke ‘bir şeyler’ sözcüğüyle başlayabilseydik, bu cümleye. Bir şeyler değil, edebiyat, sanat ve politika ortamının doğrudan kendisi, bu dergi çevresinde işlenecek değerleri kuşatmış durumda. Bu kuşatmayı dağıtma vaktinin baskısını bir süredir hissediyor olmak bizi birleştirdi, bu dergiye doğru taşıdı.”




Yapım ve yıkımda çalışanlar

Duvar'ı derleme yapmaktan çok edebi-sanatsal bir ilişki üretmek üzerine konumlamayı seçtikleri anlaşılıyor derginin üreticilerinin.
"Duvar'ın yapımında ve yıkımında emeği geçenler" şöyle sıralanıyor giriş yazısında: Akif Kurtuluş, Ali Aydemir, Ali Çakmak, Ali Dündar, Ali Ülken, Anita Sezgener, Arzu Aysu, Cihat Duman, Enis Akın, Enis Rıza, Erem Barış, Gül Abus, Metin Kaygalak, Murat Ertel, Ömer Şenel, Ömer Oyal, Özgür Görekçi, Riitta Cankoçak, Sedef Hatapkapulu, Süreyyya Evren, Yılmaz Varol. (YY)
Duvar, İki aylık edebiyat dergisi, Sahibi: Babil Toplum Kültür Sanat Çalışmaları ve Belgesel Sinema Derneği adına Enis Rıza Sakızlı, Yayın Kurulu: Akif Kurtuluş, Ali Çakmak, Ali Ülken, Eniz Akn, Enis Rıza, Süreyya Evren, Yılmaz Varol, Tasarım: Erkan Tahhuşoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...