13 Nisan 2012 Cuma

HABER: "Biletinizi Yırtana Kadar Saklayınız"

"Biletinizi Yırtana Kadar Saklayınız"  Bianet


İstanbul Kültür Sanat Varyatesi Emek Sineması'nın yıkımı projesindeki gelişmelere tepki göstermek üzere sinemanın önünde biletlerin yırtılacağı bir protesto düzenliyor. Biletleri yırtılacak filmin adı: Fetih Beyoğlu: Grand Pera 3D.


Emek Sineması'nın yıkılmasına karşı çıkanlar 15 Nisan'da yeni bir protesto eylemi düzenliyor.
İstanbul Kültür Sanat Varyatesi, Emek Sineması'nı yıkacak olan Kamer İnşaat'ın kamuoyunun yanlış ve eksik bilgi sahibi olduğu gerekçesiyle yeni bir PR çalışması yürütmeye başladığını ve aynı projeye farklı kılıflar bulduğunu açıkladı.
Grubun açıklamasına göre "Grand Pera" projesi adıyla duyurulan projede nitelik olarak farklı bir şey yok. Proje "Emek Sineması'nı 'moving' yöntemi ile 4. kata taşıyarak, 10 salonlu bir sinema zincirinin süsü haline getirmeyi hedefliyor."
Aynı projenin farklı kılıflarla sunulmasının kimseyi ikna edemeyeceğini bildiren İstanbul Kültür Sanat Varyatesi Emek Sineması'nın kamuya ait olduğunu da vurguladı.
"Emek Sineması'nın bulunduğu yerde yenilenmediği ve kapısının sokağa açılmadığı herhangi bir projeye ikna olmayacağız."
15 Nisan Pazar günü, saat 16.30'da Taksim Meydanı Tramvay Durağı'nda bir araya gelecek olan Emekseverler "bu filmi seyretmiyoruz" diyerek meydandan Emek Sineması'na yürüyecek ve "filmin biletlerini" yırtacak.
Yırtılmak üzere hazırlanan biletlerin üzerinde protestoya katılacaklar için bir not var: "Biletinizi Emek Sineması'nın önünde yırtana kadar saklayınız."
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...