22 Ağustos 2012 Çarşamba

İTEF 2012: Şehir ve Korku 1-4 Ekim


İTEF 2012: Şehir ve Korku 1-4 Ekim


İTEF 2012 "Şehir ve Korku" 1-4 Ekim'de İstanbul'da, 4-7 Ekim'de  Ankara, İzmir ve Hatay'da edebiyata dair her şeyi okurlarla buluşturuyor!


20 farklı ülkeden 60 yazar okuma ve tartışma etkinlikleri, öğrencilerle buluşmalar, atölye çalışmaları, imza etkinlikleri ve edebiyat partileri ile Türk ve Dünya edebiyatının en iyi örneklerini İTEF kapsamında sunuyorlar.

İTEF etkinlikleri bu yıl yazar listesinden birer seçkiyi İstanbul dışında İzmir, Ankara ve Mersin’e taşıyacak.

Festivalin bu yılki teması “Şehir ve Korku”. Korkuyu edebi bir tür, bir kip, bir roman kahramanı, bir motivasyon olarak en geniş anlamıyla ele alacak olan tartışmalar bireysel korkulara ve ifadesini günümüzün toplumsal ve siyasal karışıklıklarında ifadesini bulan ortak korkulara da değinecek.

İTEF-Profesyonel Buluşmalar Fellowship programı dünyanın dört bir yanından yayıncılar, festival organizatörleri, gazeteciler dâhil olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 10 yayıncılık profesyonelini ağırlayacak ve onlara Türk yayıncılık sahnesini tanıtacak.   

Program detayları ve yazarlarla ilgili geniş bilgi için 1 Temmuz itibariyle web sayfamızı kontrol ediniz.



İTEF- 2012 yılında Özel Programlar

Café Amsterdam, Letterenfonds ve Hollanda Konsolosluğu işbirliği ile Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı çerçevesinde düzenleniyor.

Writers Unlimited/Winternachten Festivali İstanbul, Ankara ve Hatay’ı ziyaret ediyor.

İTEF  "Profesyonel Buluşmalar" Programı, bugüne dek Türkiye merkezli düzenlenmiş olan ilk fellowship programıdır.

KargArt’ta “Fantastik Edebiyat” Etkinlikler serisi, FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) işbirliği ile 4 akşam boyunca edebiyatın kapılarını gizemli dünyalara açacak.

Manchester Edebiyat Festivali işbirliği ile bir İngiliz ve bir Türk yazarın birlikte tuttukları Manchester Mektupları Blogu Kasım 2012’ye dek devam ettirilecek ve ITEF kapsamında iki yazar etkinliklere kaıtlacaklar.

Tramlines Projesi’nde, Literature Across Frontiers, Comma Press ve diğer ortakların işbirliği ile yazarları İstanbul olmak üzere altı Avrupa şehirlerinden gizli yüzünü keşfetme fırsatı sunacaktır.

İTEF Literature Across Frontiers (LAF) ve AB Kültür Programı desteği işbirliği içinde geliştirilmiştir. Festival;  Hay Festivali, Kopenhag Edebiyat Festivali, diğerleri Manchester Edebiyat Festivali de dâhil olmak üzere çeşitli uluslararası edebiyat festivalleri ile işbirliği içindedir.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...