23 Nisan 2012 Pazartesi

Goya İlk Defa İstanbul'da

 Goya İlk Defa İstanbul'da - Bianet


Pera Müzesi, dünyaca ünlü usta Goya’nın 230 eserinden oluşan “Goya Zamanın Tanığı” sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi 29 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.


Pera Müzesi, bu kez de büyük usta Goya'nın eserlerini Türkiye'ye getirdi. Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın kurduğu Pera Müzesi'ndeki Goya Zamanın Tanığı sergisi 29 Temmuz'a kadar ziyarete açık.
Çağdaş sanatın en büyük ismi olarak anılan Goya'nın eserleri ilk defa Türkiye'ye geldi. Sergi, Prado Müzesi dahil, İspanya'nın çeşitli müzeleri ile İtalya'dan gelen kraliyet portreleri, gravür ve yağlıboyalardan oluşan 218'i gravür 230 parçadan oluşuyor.
Serginin 19 Nisan'daki açılışında konuşan küratör Maria Oropesa, İspanyol ressam Francisco Goya için, "zamanının en kilit ismi" nitelemesinde bulunurken, "Goya anlatılması gereken birisi. Herkesi şaşırtan biri ve bunun yanında iyi bir psikolog. İnsan ruhunu onun kadar anlayan çok az isim var" dedi.
Oropesa, Goya Zamanın Tanığı sergisini de şöyle anlattı: "Bu sergide Goya nasıl oluyor, nasıl doğuyor Victor Hugo'yu dahi kendine nasıl hayran bırakıyor bunlara tanık olacaksınız."
Serginin küratörlüğünü Marisa Oropesa ve Maria Toral yapıyor. Sergideki eserlerin değeri 8 milyon Euro'dan fazla.

1 yorum:

  1. gitmeli, görmeli, öncesinde de goyanın yaşamını ve dönemini biraz araştırmalı.. bu tür haberleri burdan takip edebilmek güzel:) teşekkürler kıvanç bey.. fnç

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...