12 Nisan 2012 Perşembe

Bianet :: Erkekler Martta 12 Kadın Öldürdü - Bianet

Bianet :: Erkekler Martta 12 Kadın Öldürdü - Bianet



Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden ve ajanslardan derlediği haberlere göre Martta erkekler 12 kadın ve iki erkek öldürdü, 24 kadın ve bir erkeği yaraladı, sekiz kadına tecavüz, beş kadını taciz etti. 13 çocuk cinsel istismara uğradı.
Martta en çok erkek şiddeti yaşanan bölge Marmara, il İstanbul oldu.
2012'nin ilk üç ayında toplam 47 kadın öldürüldü, 60 kadın erkek şiddetine maruz kaldı, 28 kadın tecavüze, 56 kadın cinsel tacize uğradı.
Cinayet
Erkekler Mart'ta yedi ilde 12 kadın ve iki erkek öldürdü. Üç erkek cinayetin ardından polise ya da jandarmaya teslim oldu.
En çok kadın katli İstanbul'da yaşandı. Cinayetlerin gerçekleştiği iller Ankara (2), Antep, İstanbul (5), İzmir (2), Manisa, Ordu ve Urfa. Katillerin yaşları 17 ila 57, kadınların yaşları 25 ila 74 arasında değişiyor.
Martta kadınları en çok kocaları öldürdü. Üç kadını kocaları, iki kadını boşanma davası süren kocaları, iki kadını eski kocaları, bir kadını sevgilisi, bir kadını akrabası, bir kadını kendisine iş bulma vaadinde bulunan bir erkek, bir kadını ise hırsızlık için evine giren bir erkek öldürdü.
Öldürülen kadınlardan biri transeksüeldi ve katili bulunamadı.
Bu ay en çok kullanılan cinayet aleti ateşli silahlardı. Cinayetlerden beşi tabancayla, üçü pompalı tüfekle, biri av tüfeğiyle, üçü bıçakla, ikisi ise sopa ve taşla işlendi.
Öldürülen kadınlardan biri daha önce çıkarılan koruma kararının tarihi sona erince, boşanma davası başlayınca yenileme gereği duymamıştı. Kocasının akrabası tarafından öldürülen bir kadın ise daha önce polise başvurmuş ancak korunma talebine yanıt alamamıştı.

2 yorum:

  1. işte ilk defa korkarak bir yazı okudum:( kadın olmak neden bukadar zor.erkek kadar hür ve serbest olamıyor kadın..dışarda rahat yok,yolda giderken rahat yok hep taciz .kadınların günahı ne? ancak bazı kadınlar var bunu açıkça söylemek istiyorum mini eteği giymiş caddede geziyor bir yere gidiyor,veya otobüse biniyor bu şekilde eee erkek ne yapsın!! oda dayanamayıp tacizde bulunuyor laf atıyor vb...gibi şeyler yapıyor.diyeceğim hak eden kadın var hak etmeyen kadın var.bazıları suçsuz yere vuruluyor.kim vurduya gidiyor yani. allah kimseyi şaşırtmasın diyorum.emeğinize sağlık F.E

    YanıtlaSil
  2. bence hiçbir sebep tacizi mazur gösteremez, göstermemeli de. fnç

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...